Τα πίνκυς
Τα πίνκυς (pinkies). (δεξιά στην εικόνα)
είναι μικρά bigattini τα οποία χρησιμοποιούνται για μικρά ψάρια και
σε κρύο νερό. Μερικοί χρησιμοποιούν τα πίνκυς στην μαλάγρα και
ψαρεύουν με bigattini . Τα πίνκυς δεν χώνονται τόσο γρήγορα στον βυθό
και ελκύουν έτσι καλύτερα τα ψάρια. Εκτός αυτού τα bigattini πάνω
στο αγκίστρι τραβούν περισσότερο το ενδιαφέρον των ψαριών λόγω μεγέθους.
Κάστερ
Κάστερ
Σε περίπτωση που το σώμα των bigattini γίνει καφέ και μαλακό ,δεν πρόκειται για Κάστερς αλλά για ψόφια bigattini .
Με αυτά δεν μπορούμε να πιάσουμε ψάρια. Θα πρέπει να τα απομακρύνουμε .
Με αυτά δεν μπορούμε να πιάσουμε ψάρια. Θα πρέπει να τα απομακρύνουμε .
Καθαριστικά για bigattini
Όποιος δεν διαθέτει τα χρήματα ή απλά δεν βρίσκει, μπορεί να χρησιμοποιήσει και απλό απορρυπαντικό πιάτων, όμως χωρίς προσθήκη χημικών αρωμάτων (φυσικό). Καθαρίζουμε το πριονίδι και ρίχνουμε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού στο κουτί με τα bigattini. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό, τα περνάμε από σουρωτήρι και τα τοποθετούμε σε στεγνό, καθαρό πριονίδι. Προσοχή: Τα υγρά bigattini είναι σε θέση να σκαρφαλώσουν κατακόρυφα ακόμη και σε τελείως λείους τοίχους, ή σε πλακάκια.
Τρόπος δόλωσης
Για
να μπορεί να κινείται ελεύθερα το bigattinο, και να δελεάζει καλύτερα
το ψάρι, πρέπει να δολωθεί με προσοχή . Το καλύτερο σημείο είναι η
προεξοχή στο πίσω μέρος ανάμεσα από τα δύο σημεία.
Μόνο με ένα λεπτό και πραγματικά αιχμηρό αγκίστρι μπορούμε να δολώσουμε έτσι τα bigattini.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξέλθει το υγρό του κατά το τρύπημα
Μόνο με ένα λεπτό και πραγματικά αιχμηρό αγκίστρι μπορούμε να δολώσουμε έτσι τα bigattini.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξέλθει το υγρό του κατά το τρύπημα
Σε κάθε περίπτωση τρυπάμε μόνο το δέρμα, για να μην τρέξει το υγρό.
Σε καχύποπτα ψάρια, προτιμήστε να δολώνετε από την μέση, γιατί το bigattino βυθίζεται πιο φυσικά.
Όταν
τοποθετούμε περισσότερα στο αγκίστρι, τότε θα πρέπει να προτιμούμε
στρογγυλά αγκίστρια, ώστε να μην στριμώχνονται τα bigattini.
‘Ένα από αυτά τοποθετείται πάνω στο κοτσάνι του αγκιστριού.
‘Ένα από αυτά τοποθετείται πάνω στο κοτσάνι του αγκιστριού.
Τοποθετώντας ένα Κάστερ στην ακίδα του αγκιστριού, καταφέρνουμε να την καλύψουμε από το ψάρι, ενώ καρφώνοντας, περνάει με ευκολία το μαλακό δέρμα του Κάστερ.
Τα Κάστερ αποτελούν έναν εκλεκτό μεζέ για πολλά ψάρια.
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μικρές σφαίρες από φελιζόλ για να προσδώσουμε άνωση στο αγκίστρι μας όταν ψαρεύουμε πατωτά. Καλά θα ήταν να ελέγξουμε πρώτα τον βαθμό άνωσης της αρματωσιάς μας, προτού να ψαρέψουμε .
Σε περίπτωση που ψαρεύει πολύ ψηλά, πρέπει να τοποθετήσουμε μικρά βαριδάκια, ώστε να ψαρεύει στο ύψος που εμείς θέλουμε.
Κάποιες εταιρίες διαθέτουν εδώ και πολλά χρόνια απομιμήσεις bigattini από φυσικά υλικά, σε διάφορα χρώματα.
Τοποθετώντας τα ανάμεσα σε ζωντανά bigattini, μπορείτε να ξεγελάσετε ακόμη και τα πιο πονηρά ψάρια.
Κείμενο: Lutz Esex
Μετάφραση-επιμέλεια: Jo Inglese
Μετάφραση-επιμέλεια: Jo Inglese
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου