20 Απριλίου 2015

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις 2015

Η 1η και 2η αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας με φελλό απο λιμενικές εγκαταστάσεις με διοργανωτή σύλλογο τον ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΗΤΕΙΑΣ. 

Οι καλύτεροι αθλητές απ όλοι την Ελλάδα συμμετέχουν με κύριο σκοπό να στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα.





ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1ης & 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 

Ο σύλλογος ΝΟ Σητείας, μετά από ανάθεση της ΕΟΥΔΑ, διοργανώνει την 1η & 2η Αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωτάθλημα αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις του έτους 2015.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο λιμάνι της Σητείας.
1η αγωνιστική Σάββατο 25 Απριλίου (Σητεία) 17.00 – 22.00
2η αγωνιστική Κυριακή 26 Απριλίου (Σητεία) 08.00- 13.00
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σύλλογοι της δύναμης της ΕΟΥΔΑ.

Πεδίο αγώνα

Όλοι οι αθλητές αγωνίζονται για την ατομική και ομαδική κατάταξη σύμφωνα με τον Κανονισμό και τις Προσαρτήσεις του.

Υπάρχει χρηματικό αντίτιμο συμμετοχής 10 ευρώ για κάθε έναν αθλητή και για κάθε έναν αγώνα, το οποίο είναι απολύτως ανταποδοτικό των εξόδων διοργάνωσης του αγώνα, των λειτουργικών εξόδων της ΕΟΥΔΑ και των αναγκών της Εθνικής Αποστολής που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το χρηματικό αντίτιμο συμμετοχής θα καταβάλλεται στον Αλυτάρχη που έχει ορίσει η ΕΟΥΔΑ με την εκδοση της αντίστοιχης Απόδειξης Είσπραξης της ΕΟΥΔΑ και ο διοργανωτής σύλλογος θα παραλαμβάνει ΑΜΕΣΑ το ποσό που έχει ξοδέψει για τις οργανωτικές του ανάγκες με την έκδοση της αντίστοιχης Απόδειξης Είσπραξης και των παραστατικών του.

Τυχόν υπόλοιπο χρηματικό ποσό θα διατίθεται ΑΥΤΟΥΣΙΟ και αποκλειστικά στις λειτουργικές ανάγκες της ΕΟΥΔΑ καθώς και για τις ανάγκες της Εθνικής Αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο αγώνας είναι ατομικός και ομαδικός.
Το δόλωμα που θα χρησιμοποιήσει έκαστος αθλητής σε κάθε έναν αγώνα είναι της αποκλειστικής του ευθύνης, ως κάτωθι :
• 5 φέτες ψωμί
• 2 κουτιά ακροβάτη (μεχρι 50γρ ανα κουτι)
• 200 γρ Γαρίδα (χωρις καμία παρέμβαση)
• ½ κιλό μπιγκατίνι

Η μαλάγρα που θα χρησιμοποιήσει έκαστος αθλητής καθορίζεται στα 3 κιλά με σε συσκευασμένες σακούλες του εμπορίου .

Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση άλλης μαλάγρας πέρα του εμπορίου όπως και επίσης η χρήση πρόσθετων και αμινοξέων

ΠΡΟΣΟΧΗ : Θα γίνει σύμφωνα με τον Κανονισμό, αυστηρός έλεγχος ως προς τα είδη και τις ποσότητες των δολωμάτων, προ της έναρξης του αγώνα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί βάσει του Κανονισμού της ΕΟΥΔΑ, ο οποίος ισχύει από 1.1.2015 και εφεξής και τον οποίο πρέπει να γνωρίζουν αλλά και να εφαρμόσουν πιστά όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές.
Την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα έχει η 3μελής Επιτροπή Αγώνα, η σύνθεση της οποίας είναι η εξής:
1. Αλυτάρχης : Κυριάκος Παπαϊωάνου (ορίστηκε από την ΕΟΥΔΑ).
2. Μέλος : Γιάννης Γιατράκος (ορίστηκε από τον διοργανωτή).
3. Μέλος : Μανόλης Αγγελάκης (ορίστηκε από τον Τομέα Φελλού).

Όλα τα μέλη της Επιτροπής αγώνα διαθέτουν βεβαίωση επιμόρφωσης από τα σεμινάρια κριτών της ΕΟΥΔΑ ή των συλλόγων.

Όλοι οι σύλλογοι πρέπει να ορίσουν έναν (1) αρχηγό ο οποίος μπορεί να είναι αγωνιζόμενος αθλητής.

Τυχόν ενστάσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ με την καταβολή παραβόλου 150€, το οποίο εισπράττει ο Αλυτάρχης του αγώνα, για λογαριασμό της ΕΟΥΔΑ, εκδίδοντας το αντίστοιχο παραστατικό είσπραξης.

Εφόσον ο ενιστάμενος σύλλογος δικαιωθεί, του επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό του παραβόλου ως αχρεωστήτως καταβληθέν, άλλως αυτό εκπίπτει υπέρ της ΕΟΥΔΑ.

Χρόνος υποβολής ενστάσεων
Για ότι αφορά την συμμετοχή των αθλητών στον αγώνα, η ένσταση υποβάλλεται προ της έναρξής του (όλοι οι αρχηγοί των συλλόγων θα μπορούν να κάνουν έλεγχο στα Δελτία Συμμετοχής όσον αφορά την έγκαιρη και σύμφωνα με τα προβλεπομενα, υποβολή τους)

Για ότι αφορά διαφωνία σχετικά με την ζύγιση σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Κανονισμού.
Για ότι αφορά την τέλεση του αγώνα και την έκδοση των αποτελεσμάτων έως και μισή ώρα μετά τη λήξη του.

Όλες οι ενστάσεις που υποβάλλονται εμπρόθεσμα εκδικάζονται ΑΜΕΣΩΣ από την Επιτροπή Αγώνα. Ενστάσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα δεν εκδικάζονται και απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες.
Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων δεν μπορεί να υποβληθεί ένσταση.

Όλοι οι αθλητές και αρχηγοί από την άφιξή τους, κατά τη διάρκεια του αγώνα και έως την αναχώρησή τους πρέπει να είναι ενδεδυμένοι με τα διακριτικά του συλλόγου τους.

Τυχόν συμβάσεις χορηγίας ή/και διαφήμισης διέπονται από τα οριζόμενα στο άρθρο 5 εδάφιο 6 του Καταστατικού της ΕΟΥΔΑ.

Όλοι οι αθλητές πρέπει να φέρουν τον απαραίτητο, βάσει του Κανονισμού, εξοπλισμό τους, ο οποίος και είναι αποκλειστική ευθύνη ενός εκάστου.

Κατά την συγκέντρωση των αθλητών παραδίδονται από τους αρχηγούς τα δελτία των αθλητών στην Επιτροπή Αγώνα για έλεγχο και πιστοποίηση, τα οποία πρέπει να είναι ευκρινώς θεωρημένα από γιατρό, για το τρέχον έτος.

Αθλητές που δεν θα φέρουν το ατομικό τους Δελτιο Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας (σε κάθε αγώνα) ΔΕΝ θα συμμετέχουν στον αγώνα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Αθλητές που δεν θα είναι παρόντες κατά την εκφώνηση των ονομάτων προ της κλήρωσης κατά την συγκέντρωση των αθλητών θα λαμβάνουν κίτρινη κάρτα και σε περίπτωση υποτροπής θα λαμβάνουν κόκκινη κάρτα και δεν θα συμμετέχουν στον αγώνα.

Αθλητές που δεν θα είναι παρόντες στην τελετή απονομών θα λαμβάνουν κίτρινη κάρτα και σε περίπτωση υποτροπής θα λαμβάνουν κόκκινη κάρτα και δεν θα συμμετέχουν στον επόμενο αγώνα.


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ - ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

1.- Ο Αλυτάρχης καλεί τους Αρχηγούς του αγώνα, την ώρα που σύμφωνα με το πρόγραμμα έχει οριστεί η πιστοποίηση των αθλητών.
2.- Οι αρχηγοί των συλλόγων καταβάλλουν το χρηματικό αντίτιμο συμμετοχής όλων των αθλητών τους που θα ειναι παρόντες, και για τις δύο αγωνιστικές ημέρες.
3.- Οι αρχηγοί καταθέτουν στην Γραμματεία τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας όλων ανεξαιρέτως των παρόντων αθλητών τους.
4.- Εκφωνούνται τα ονόματα των αθλητών και αν κάποιος έχει καθυστερήσει να παρουσιαστεί λαμβάνει κίτρινη κάρτα. Η κίτρινη κάρτα ακολουθεί τον αθλητή σε όλο το Πρωτάθλημα και σε περίπτωση υποτροπής ο αθλητής λαμβάνει κόκκινη κάρτα και δεν συμμετέχει στον αγώνα.
5.- Γίνονται διευκρινίσεις επί του Κανονσμού
6.- Πραγματοποιείται η κλήρωση των Τομέων και για τις δύο αγωνιστικές ημέρες συμφωνα με την διαδικασία κλήρωσης για την οποία έχουν ενημερωθει εγκαίρως και εγγράφως όλοι οι αρχηγοί των συλλόγων.
7.- Πραγματοποιείται η κλήρωση των θέσεων της 1ης αγωνιστικής των αθλητών ανά Τομέα
8.- Οι αθλητές αρχίζουν την προετοιμασία τους μέσα στις ψαρεύτρες τους
9.- Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας των αθλητων πραγματοποιείται έλεγχος όσον αφορά τα είδη δολωμάτων και τον εν γένει αλιευτικό εξοπλισμό. Κατά την διάρκεια του ελέγχου ΠΡΟ της έναρξης του αγώνα, οι αθλητές μπορούν να μετρήσουν δοκιμαστικά τα αγκίστρια τους στον πιστοποιημένο κύλινδρο μέτρησης.
10.- Δίδεται ηχητικό σήμα έναρξης του αγώνα και μόνο μετά το σήμα έναρξης αρχίζει και το μαλάγρωμα.
11.- Με την ηχητική σήμανση της λήξης του αγώνα αρχίζει ΑΜΕΣΩΣ η ζύγιση των αλιευμάτων από την θέση Αρ. 1 του Α Τομέα. ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΖΥΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ.

Κατά την διάρκεια του αγώνα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ να εξέλθει αθλητής από την ψαρεύτρα του χωρίς την άδεια του κριτή καθώς επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η είσοδος στις ψαρεύτρες των αθλητών, ατόμων άλλων πλην των κριτών και των μελών της Επιτροπής αγώνα. Τυχόν αρχηγοί που δεν θα είναι συγχρόνως και αγωνιζόμενοι αθλητές, έχουν δικαίωμα να εισέλθουν για μικρό χρονικό διάστημα ΜΟΝΟ στις ψαρεύτρες των αθλητών του συλλόγου τους αφου πρώτα πάρουν άδεια απο τον κριτή η τον αλυτάρχη.

Η ΕΟΥΔΑ ο διοργανωτής σύλλογος και κάθε αρμόδια Αρχή, ουδεμία ευθύνη φέρουν για τυχόν βλάβες, ζημιές ή ατυχήματα που θα μπορούσαν να συμβούν κατά τη διάρκεια του αγώνα πριν ή μετά τη λήξη του, καθώς και κατά τις οποιεσδήποτε μετακινήσεις των αγωνιζομένων και των θεσμικών παραγόντων του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα παρευρίσκονται διασόστες από την ΕΔΕΑΚ για την κάλυψη τυχόν ανάγκης παροχής πρώτων βοηθειών.

Όλοι οι παράγοντες του αγώνα καθώς και τυχόν φίλαθλοι πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και τις σχετικές εντολές της Επιτροπής αγώνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Το Δελτίο συμμετοχής θα πρέπει να σταλεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 στο fax 210-9817558 η στο email mixanton1@yahoo.gr
Tο κόστος συμμετοχής ανα αθλητη θα πρέπει να καταβεβληθεί στο ΝΟ Σητείας μέχρι τις 17/04/2015 στον παρακάτω λογαριασμό.
Τράπεζα Πειραιώς GR64 0172 7700 0057 7006 3540 119

Το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ για τη συμμετοχή στις 1η και 2η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος ανέρχεται σε 70€ και περιλαμβάνει :
1) Τα μεταφορικά με πλοιό της ΑΝΕΚ από Πειραιά προς Κρήτη και αντίστροφα.
2) Τα μεταφορικά με ναυλωμένο λεωφορείο από Ηράκλειο προς Σητεία και αντίστροφα.
3) Τη Διαμονή το Σάββατο 25 Απριλίου σε ξενοδοχείο της Σητείας.
4) Το δείπνο στις 24 Απριλίου και το γεύμα στις 25 Απριλίου στην εκδήλωση απονομών.
5) 1 κιλό μπικατίνι σε όσους αθλητές το επιθυμούν.
6) Αναμνηστικό μπλουζάκι του Αγώνα και τσάντα με τοπικά προϊοντα

Κανένας σύλλογος δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα εάν δεν τηρήσει αυτή τη διαδικασία και κυρίως ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ.

Για όσους Αθλητές θέλουν να φέρουν δικό τους όχημα να επικοινωνήσουν με τον Αγγελάκη Μανόλη στο 6951811444 μέχρι τις 14/04/2015 για να ενημερωθούν για τις ειδικές τιμές που θα ισχύουν ανάλογα το όχημα.

Όλοι οι σύλλογοι με το πέρας του ελέγχου θα ειδοποιηθούν για την συμμετοχή τους από τον διοργανωτή.

Οι προβλεπόμενες παροχές από τον διοργανωτή σύλλογο είναι :
1. Δημιουργία ψαρευτρών.
2. Τα έπαθλα των βραβεύσεων
3. Γραμματειακή υποστήριξη (κλήρωση, αριθμοί θέσεων συμμετεχόντων αθλητών έντυπα αποτελεσμάτων)

Για όλα τα άλλα που πιθανόν θα χρειασθούν οι αθλητές, θα επιληφθούν είτε οι ίδιοι, είτε οι σύλλογοι στους οποίους ανήκουν.

Για περισσότερες πληροφορίες :
Αγγελάκης Μανόλης τηλ. 6951811444
Αντώνης Μιχαηλίδης τηλ. 6947741067


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015
Ωρα 21.00 Αναχώρηση από Λιμάνι Πειραιά με το πλοίο της ΑΝΕΚ
Σάββατο 25 Απριλίου 2015
Ώρα 06.30 Αναχώρηση από το Λιμάνι Ηρακλείου για Σητεία.
Ώρα 09.00 Άφιξη στη Σητεία , Check in στο Ξενοδοχείο , Ελευθερο
πρόγραμμα
Ώρα 14.45 Πιστοποίηση αθλητών (ΑΡΧΗΓΟΙ)
Ώρα 15.00 Συγκέντρωση αθλητών – ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
Ώρα 15.15 Οδηγίες – Διευκρινίσεις – Κλήρωση Τομέων & Θέσεων
Ώρα 16.00 Είσοδος στις ψαρεύτρες – Βυθομετρήσεις - Προετοιμασία
Ώρα 17.00 Έναρξη αγώνα – Έναρξη μαλαγρώματος
Ώρα 22.00 Λήξη αγώνα
Ώρα 22.00 Έναρξη ζύγισης αλιευμάτων
Ώρα 22.30 Λήξη ζύγισης αλιευμάτων
Ώρα 23.00 Δωρεάν Δείπνο από το ΝΟ Σητείας στην Ρακάδικο Τζιβαέρι
Κυριακή 26 Απριλίου 2015
Ώρα 06.15 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΑΓΩΝΑ
Ώρα 06.30 Κλήρωση θέσεων
Ώρα 07.00 Είσοδος στις ψαρεύτρες – βυθομετρήσεις – προετοιμασία
Ώρα 08.00 Έναρξη αγώνα – Έναρξη μαλαγρώματος
Ώρα 13.00 Λήξη αγώνα
Ώρα 13.00 Έναρξη ζύγισης αλιευμάτων
Ώρα 13.30 Λήξη ζύγισης αλιευμάτων
Ώρα 14.00 Έκδοση αποτελεσμάτων
Ώρα 14.30 Τελετή έναρξης 3ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος
Ώρα 15.00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Βραβεύσεις νικητών – Δωρεαν Γευμα στην Ρακαδικο Μεράκι
Ώρα 18.00 Αναχώρηση Αθλητων για το Λιμάνι του Ηρακλείου
Ώρα 21.00 Αναχώρηση από το Λιμάνι Ηρακλείου για το Λιμάνι Πειραιά
Δευτέρα 27 Απριλίου
Ώρα 05.30 Άφιξη στο Λιμάνι Πειραιά

Συνημμένα θα βρείτε :
1. Διαμονή αθλητών
2. Δρομολόγια Ferry Boats – Αεροπλάνων για όσους θέλουν να ταξιδέψουν εκτος προσφοράς ΝΟ Σητείας
3. Τηλέφωνα Καταστημάτων είδων αλιείας.

Σας περιμένουμε με πολύ χαρά και ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο Υπεύθυνος
Μανόλης Αγγελάκης

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟ Σητείας
Ο Πρόεδρος
Κυριάκος Παπαϊωάνου

facebook event

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου