Κείμενο - φωτογραφίες: Γιάννης Γιατράκος
σχήμα 1 |
Γνωρίζοντας τις συνθήκες που θα ψαρέψουμε και ανάλογα τον εξοπλισμό που διαθέτουμε, καθορίζουμε πρώτα το πάχος της πετονιάς της μάνας και κατόπιν επιλέγουμε το παράμαλλο.
Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν θα αποφασίσουμε και το είδος του φελλού που θα μοντάρουμε στην πετονιά μας, έχοντας υπόψη μας πάντα τη χαρακτηριστική καχυποψία με την οποία τρώει ο κέφαλος.
Στη συνέχεια, το μήκος του bolognese καλαμιού και το βάθος του σημείου που βρισκόμαστε, είναι αυτό που θα μας υποδείξει αν θα φτιάξουμε σταθερή ή συρόμενη αρματωσιά...