18 Μαρτίου 2014

Ψάρεμα από τη φάση φεγγαριών : Αυξήστε τις επιδόσεις !

Ένα άρθρο του Mike Anderson σε μετάφραση του Γιώργου Βασιλάτου

Κάθε ψαράς ονειρεύεται μια μεγαλύτερη σύλληψη ! Είναι δυνατόν να γνωρίζεται εκ των προτέρων πότε θα πρέπει να προγραμματίσετε ένα ταξίδι για να απολαύσετε κάποιο ψάρεμα, να κάνετε μια ψαρά καλύτερη από το συνηθισμένο, και να γυρίσετε σπίτι 100 % ικανοποιημένοι ; Με βάση την προσωπική μου έρευνα γύρω από τους καλύτερους χρόνους αλιείας, νομίζω ότι είναι.

Όταν ξεκίνησα να ψαρεύω, η καλύτερη ώρα για ψάρεμα, για μένα ήταν ότι ώρα έδειχνε να μου ταιριάζει. Δοκίμασα τα διαφορετικά δολώματα  και τεχνικές έως ότου είχα ξοδέψει μια μικρή περιουσία στην αναζήτησή μου για να βελτιώσω το ψάρεμα μου, και κυρίως τα αποτελέσματα αυτών. Όταν άκουσα τελικά για τη «θεωρία  Solunar " - ή το ψάρεμα σύμφωνα με τη φάση του φεγγαριού - όπως οι περισσότεροι ψαράδες, ήμουν δύσπιστος .
Ότι διάβασα μου φάνηκε πάρα πολύ περίπλοκο. Κάθε είδους παράγοντας έπρεπε να ελεγχτεί και ο ψαράς έπρεπε να είναι στην θάλασσα ακριβώς τη σωστή στιγμή, προκειμένου να βελτιώσει τη μέση σύλληψή των αλιευμάτων. Ήμουν πραγματικά πρόθυμος να πάρω το χόμπι μου στα σοβαρά ; Ας πούμε απλά ότι η περιέργεια με πήγε ένα βήμα παρακάτω.

Κράτησα ένα αρχείο κάθε ταξιδιού που έκανα για μία περίοδο 18 μηνών για να με βοηθήσει να διαπιστώσω αν υπήρχε κάποια αλήθεια στην επίδραση του φεγγαριού σε σχέση με τους καλύτερους χρόνους ψαρέματος. Όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με τις φάσεις της σελήνης, τις καιρικές συνθήκες και τις συλλήψεις που έκανα καταγράφηκαν προσεκτικά. Αυτό που ανακάλυψα ότι η θεωρία του Solunar δουλεύει. Επίσης διαπίστωσα ότι δεν είναι τόσο περίπλοκο όπως πολλοί θα μας κάνουν να πιστέψουμε .

Πώς το ψάρεμα από τη φάση φεγγαριών λειτουργεί ;

Κάθε ψαράς ξέρει ότι οι καλύτεροι χρόνοι ψαρεματος είναι όταν τα  ψάρια τρέφονται. Αυτό τείνει να είναι κατά την αυγή και το σούρουπο, αλλά αυτό που συχνά περνά απαρατήρητο είναι οι άλλες δύο περίοδοι στην ημέρα - ανατολή και Δύση Σελήνης . Επειδή το φεγγάρι έχει μια επίδραση σε ποικίλους παράγοντες που περιβάλλουν τα ψάρια – συμπεριλαμβανομένων και των θηραμάτων και των θηρευτών - αυτές οι περίοδοι, σε συνδυασμό με τη φάση του φεγγαριού, είναι αυτά που πυροδοτούν τη διατροφή.

Με την κατανόηση αυτού, καθώς και επιλέγοντας τους χρόνους ανατολής / δύσης ηλίου και φεγγαριού και όταν αυτές συμπίπτουν με τις νέες ή πλήρεις φάσεις σελήνης , θα αυξήσει η πιθανότητα μιας καλής ψαριάς. Υποθέτοντας ότι υπάρχουν ψάρια στην περιοχή , φυσικά.

Επιλέγοντας τους καλύτερους χρόνους αλιείας

Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο γι 'αυτό. Απλά θα πρέπει να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πότε ακριβώς ο ήλιος και το φεγγάρι θα ανατείλει και θα δύσει. Τα ψάρια είναι πιο δραστήρια 45 λεπτά πριν και μετά αυτών των τεσσάρων περιόδων.

Ψάρεμα κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων περιόδων θα βοηθήσει να αυξήσει την αποδοτικότητα του ψαρέματος σας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θεωρία του solunar έτσι ώστε να είστε στο σημείο για το ψάρεμα σας και να κάνετε μια πολύ αποδοτική ψαριά όπως δεν έχετε κάνει πριν. Αν έχετε να επιλέξετε μεταξύ ανατολής / δύσης Ήλιου / φεγγαριού, πηγαίνετε πάντα με το φεγγάρι, γιατί όπως έχει αποδεδειχθεί το φεγγάρι έχει την ισχυρότερη επιρροή.

Οι ψαράδες πάντα ξέρουν ότι τα ψάρια και το είναι πιο δραστήρια την αυγή και το σούρουπο - ανατολή και δύση - αλλά η δραστηριότητά τους γύρω από ανατολή και Δύση Σελήνης είναι λιγότερο αξιοπρόσεχτη επειδή αυτά τα γεγονότα είναι πιθανό να εμφανιστούν χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή στο αντιληπτό φως . Η ανατολή και η δύση ενός νέου φεγγαριού είναι «αόρατη», επειδή συχνά οι καιρικές συνθήκες κρύβουν το φαινόμενο. Χωρίς να ξέρουμε λοιπόν αυτούς τους χρόνους θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουμε , δύο από τις καλύτερες περιόδους για ψάρεμα κάθε μέρα !

Άλλα θέματα

Όταν προγραμματίζουμε μια εξόρμηση σύμφωνα με τις φάσεις του φεγγαριού, υπάρχουν και ορισμένοι άλλοι παράγοντες που πρέπει επίσης να εξεταστούν .

1.    Καιρός – Οι απότομες καιρικές αλλαγές έχουν αντίκτυπο στις διατροφικές συνήθειες των ψαριών. Μια καλή στιγμή είναι όταν αρχίζει να σχηματίζεται μια θύελλα, ή όταν αυτή έχει περάσει. Εάν αυτό συμβεί, ενώ ψαρεύετε, θα περάσετε πολύ καλά στο ψάρεμα σας ! Ωστόσο, αν υπάρχει ένα ψυχρό μέτωπο που πλησιάζει, τα ψάρια είναι πιθανό να κινηθούν βαθύτερα μέσα στο νερό και να καταστεί η ψαρευτρα μας ανενεργή .

2.    Εποχή – Τα περισσότερα ψάρια είναι πιθανότερο να φάνε πρόθυμα κατά τη διάρκεια της εποχικής μετάβασης, με τη μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη και το καλοκαίρι στο φθινόπωρο  να είναι οι δύο καλύτερες περίοδοι για ψάρεμα .

Τώρα που ξέρετε ότι το ψάρεμα σύμφωνα με τις φάσεις της σελήνης λειτουργεί πραγματικά , δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτή τη γνώση για να αυξηθούν τα ψαρευτικα σας αποτελέσματα. Είναι εύκολο και λειτουργεί !

Καλή τύχη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου